Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ohledně Halíka bych byla opatrná. Zajdu někdy na jeho mši, měla jsem s ním osobní rozhovory (na jíná témata) a přečetla něco od něj. Je to muž nanejvýš diplomatický a vidící za čtyři rohy. Chci s ním vejít v kontakt ohledně muslimské otázky, protože tlak na změnu náboženského vnímání cítíme na různých místech a muslimská otázka je jen jednou z několika zásadních věcí. Některé věci se ale těžko řeší na poli mocenském, zvláště, když nazrává čas k hlubší transformaci. Známe to i u puberťáků. Je to tanec mezi vejci, kdy udržet tvar je zásadní, ale silové aktivity je třeba v některých specifických situacích vážit. Stalo se - důležité je, co dál. Nejen z tohoto bodu, ale obecně je třeba vyjít v hledání další pozitivní cesty. A Halík zde může sehrát pozitivní roli. Proto vyzývám všechny křesťany, ale i budhisty, hinduisty, vejděte s ním v kontakt - třeba v rámci duchovních rozhovorů, které s jednotlivci u Salvátora vede. Já to udělám a budu z toho bodu postupovat dál.

0 0
možnosti
PS

P46e43t66e41r 22S85m33r66e61k

18. 5. 2014 14:16

R^ karma. Tieto tipy ľudí tzv. našepkávači a roztlieskavači davov, ktorý majú sústavnú potrebu hovoriť iným čo si majú myslieť, sú jedno z najväčších nešťastí ľudstva.  Len mi chýbajú nejaké detaily. Čo je to vlastne za organizácia ? kde a kedy sa vzala ? Vznikla len účelovo po tom zásahu ??

0 0
možnosti
RB

Karma. Ta multikulti společnost okolo kněze podivného svěcení je pštrosí spolčo. O to víc mě udivuje pan Vlk. A na vraždy křesťanů si nevzpomenou, vždyť tady je fajn..... Zatím

1 0
možnosti
PI

P68e98t65r 23I56s73k11r76a

16. 5. 2014 18:57

Pěkně napsané a pěkně shrnuté, škoda, že si to spousta lidí uvědomí, až když budou mučedníci s tupým nožem na krku...

2 0
možnosti
LS

Tak tenhle clanek nema chybu Lukasi ....Kdyz dovolis budu sdilet I na svem profilu na Facebooku.

5 0
možnosti
LL

JJ klidně :-) díky

0 0
možnosti
MK

R^ Jen houšť a větší kapky.

3 0
možnosti
KB

Halík a spol. přece dobře vědí, co fanatičtí muslimové hlásají. Ale to jim nevadí, chtějí je totiž za spojence v boji proti ateistům, kterých je v Česku většina. Požadavek, aby si policie nevšímala např. hromadného vraha, pokud ten se věnuje v inkriminované době předpokládaného zatčení modlení, je produkt myšlení chorého mozku a mocný závan středověku.

4 0
možnosti
DM

Co se zeptat občanů na jejich názor?

2 0
možnosti
JM

Já myslím že občané mají dost možností jak se vyjádřit, ne?

1 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).