Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vždy sa čudujem, keď sa nejaký mladý muž či žena stane "moslimom", pričom to zdôvodňuje morálnymi hodnotami, ktoré sú (vraj) v islame zakotvené.

Považujem za súčasť ľudskej prirodzenosť sklon k určitej transcendentálnosti. Prečo však takíto ľudia neuprednostnia niektorú z domácich kresťanských cirkví? Na výber ich majú množstvo - od pravoslávnych cez viacero protestantských cirkví až po cirkev katolícku.

Nikto ich v nich do ničoho nenúti - kedykoľvek a bez akýchkoľvek následkov môžu z nich zase odísť, či dokonca migrovať od jednej cirkvi k druhej.

Odpoveď na to mám svojskú - kresťanské cirkvi dávajú na rozdiel od islamu príliš veľa slobody. A množstvo ľudí nie je schopných tú slobodu absorbovať. Tak radšej idú k islamu, kde nemusia robiť nič iné, "len" otrocky dodržiavať rôzne príkazy a zákazy.

2 0
možnosti

Ta svoboda,kterou dávají křesťanské církve je dost nedávného data.

Islámských denominací je taky spousta. Třeba sufi jsou zajímaví.

1 0
možnosti
Foto

Váš milovaný stát,vám ten islám,nakonec stejně vnutí.

0 0
možnosti

Jen pro ilustraci. Na oficiálních stránkách Islámské nadace v Brně (http://www.islamweb.cz) jsou v sekci Fatwy uvedeny opravdu "zajímavé" rady. Například v sekci Ženy je v článku "Používání barevných laků na nehty" uvedena tato rada: "Pokud žena chce jít na veřejnost s nalakovanými nehty, měla by si vzít rukavice". Když domyslíte tuto radu do důsledků, tak jde vpodstatě o dokonalou alegorii hlouposti. To už je lepší třeba říci, že lakování nehtů lze považovat za určitou formu vyzývavého chování, proto by zbožná žena měla tento způsob zdobení zvážit nebo volit nenápadnou a decentní formu (barvu). Každý normální člověk je schopen pochopit, že mnoho žen se snaží lakováním nehtů prostě jen působit příjemně na okolí, zaretušovat různé nedokonalosti a dát na jevo, že o sebe pečují a že jim není lhostejné, jak působí na lidi, s nimiž se setkávají atd. 

Autoři těch fatew si myslí, že uvažují morálně, ale ve skutečnosti uvažují přímo posedle sexisticky a mejetnicky, aniž si to ovšem uvědomují. Z některých rad přímo čiší určitá mužská frustrace a snaha kontrolovat život žen ve všech směrech.

Je to téměř provokativní ironie, výsměch skutečnému Bohu, který ví, že jsme hříšní, ale přesto nás miluje.

Alláh, jehož symbolem je srpek nebeského tělesa, provokuje skutečného Boha do očí, a je jako ten svévolný biblický Nimrod – lovec lidí.

4 0
možnosti

Nemyslím,je to otázka úhlu pohledu. Trafiky zaplavené pornem mohou vzít chuť na reálný dex a tak vymíráme.

1 0
možnosti
Foto

Již I. ČSR zakázala  vyvěšování křížů ve školních třídách a vyučování náboženství v normálních školních hodinách. Hodiny náboženství byly dobrovolné a vyučovali kněží.

Ale, pokud vím, islám se nevyučoval.

1 0
možnosti

R^!!Nebezpečí islamizace sílí; chce to masovou akci protestu, jednotlivce přehlédnou.

2 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).