Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gotrong

9. 8. 2012 10:57
To se mi líbí..

Jedna věta kterou autor napsal se mi moc líbí a CHCI JI V ZÁKONĚ!! "Útočník musí počítat s tím, že jeho útok může být odražen MNOHEM VĚTŠÍ silou než byl původní útok!! Dokud tohle v zákoně nebude, útoků bude přibývat...

1 0
možnosti

Jericho22232

7. 8. 2012 9:31
Diskutér níže má pravdu, policie neodmítla pomoc

I policie má omezené kapacity a prostě nemůže být všude. Mívám pocit, že i když se opravdu snaží, (což je velká většina všech případů), dostanou se často na místo o něco později, než je to potřeba.

To není a nemůže být jejich chybou, je to dáno tím, jak typicky probíhá útok - útočník si vybere oběť, čas i okolnosti, využívá moment překvapení. Policie může být na místě nejdříve (velmi optimistický odhad) do pěti minut, což je čas, kdy je naprostá většina útoků na cokoliv či kohokoliv již skončena. Tedy policie má z mého pohledu spíše preventivní a vyšetřovací funkci - útočník musí počítat s tím, že se na něj později přijde a ponese následky.

Tíhu aktutní situace nese a musí unést především obránce. Je na to vtip - Proč nosím zbraň? Protože celý policista je moc těžký.

Doposud je vše tak dobře, jak jen může v životě být.

Bylo by však príma, kdyby obránce posléze nemusel nést ještě další břímě, a to úpornou snahu soudu dokázat mu, že sebe či druhé bránit neměl.

1 0
možnosti

Beaver.PV

7. 8. 2012 11:40
Re: Diskutér níže má pravdu, policie neodmítla pomoc

Ono se taky rika, ze tam kde jde o vteriny muze byt policie do nekolika minut. A nasledne na to navazuje "vtip" ze rychlejsi nez 158 na telefonu je 357 na opasku. Bohuzel nas (absurdni) soudni system (a policie to same, protoze co vim tak to jsou oni, kdo vznasi obvineni) zpravidla ma prilis prace obhajit lumpa a najit nejakou spinu na slusneho cloveka - jak je videt i tady. Mimochodem, jak moc spravdlivy system muzete porovnat:

http://www.novinky.cz/krimi/275166-vezeni-za-zpackane-znasilneni-je-moc-tvrdy-trest-mini-soud-a-dal-podminku.html

2 0
možnosti

tajny agent

5. 8. 2012 16:03
Mne prijde nenormalni aby takovi utocnici

prezili. A kdyz vyvaznou jenom s ublizenim na tele aby nesli na pekne dlouho do vezeni. Po pravde ... byt vedoucim takoveho tabora, tak je mlatim klidne at chcipnou a zakony jsou mi vite kde ... stejne za vrazdu se dlouho nesedi ... a tento rezim stejne nebude trvat dlouho.

0 0
možnosti

4dv3nTur3

5. 8. 2012 12:29
Co to kecáte?

Policie NEODMÍTLA poskytnout pomoc, ale měla hlídku v jiné části okrsku a okamžitou (chápu v řádech minut) pomoc NEPOSKYTLA. Jak se píše v článku! Takže si překrucujete fakta a srovná vás to s bulvárem. Po zadržení pachatelů už byla hlídka na místě a tyto si převzala. Jsem policista a uráží mě, když si nějaký rádoby bloger překrucuje fakta kvůli karmě. Opravdu nemáme v každém okrese vrtulníky a několik vozidel jak máte možnost vidět na záběrech s Ameriky - patláme to v pár lidech a ještě k tomu s limitem na ujeté kilometry za směnu...

6 0
možnosti

lukaslhotan

5. 8. 2012 13:49
Re: Co to kecáte?

Milý pane, znám také pár policistů co si stěžuji na to jak se mnozí jejich kolegové stavějí k práci u policie. Tady nejde o vrtulníky, ale o to, že dle zpráv o incidentu to trvalo nejbližší hlídce minimálně kolem hodiny než dorazila! Ale mně osobně nevadí ta hlídka, ale to, že policie podala návrh na to, aby byl vedoucí tábora obviněn! To je horší věc. Když už argumentujete tou Amerikou, tam by nejspíše ani nešel k soudu, kdyby tu skupinu výtržníku postřílel, protože si měli spočítat co je může čekat při agresi. A to vaše obvinění z karmy je také ubohé, protože podstatou článku neni policie, ale okresní soud co se chová jokoby v něm seděl nějaký kamarád agresoru. Naschval zkuste dohledat jak byli potrestáni agresoři a jak obránce ...

6 0
možnosti

Escoto

5. 8. 2012 11:59
Víte, je otázka co za tim bylo...

... moc dobře víme, že naši novináři jsou schopný si "odmítnutí pomoci ze strany policie" klidně přibarvit, aby to zvedlo čtenost.

0 0
možnosti

hurkajan

4. 8. 2012 23:37
podle

mých zkušeností je s podivem že Jirsa neodsoudil i nezletilé skauty protože provokovali neboť tam neměli vůbec být...otázkou je zda Jirsa nemá mít pravidelné dýchánky skoro celého soudního kolegia s přednostou Cimickým?

0 0
možnosti

boshnick

3. 8. 2012 18:55
Navrhuji lepší řešení:

Skautského vedoucího bych odsoudil za omezování os. svobody k pokutě 1,- Kč a omluvě viníkům ve všech celostátních denících , kdy by podrobně popsal vše co se stalo s tím, že se jim za zadržení odmlouvá samozřejmě i s uvedením jejich jmen a nejlépe i fotografií;-D

6 0
možnosti

Šerlok Homeless

3. 8. 2012 17:53
Autore, Hana Zoubková je soudkyní KRAJSKÉHO soudu.

Odvolací soud je krajský a soudkyně Hana Zoubková řešila odvolání. V odvolacím řízení obviněného zprostila viny.

5 0
možnosti

lukaslhotan

5. 8. 2012 12:32
Re: Autore, Hana Zoubková je soudkyní KRAJSKÉHO soudu.

JJ, máte pravdu stala se chybička a již je opravená, v článku idnes to je správně také s pozdravem Lukáš

0 0
možnosti

bednarik62

3. 8. 2012 17:09
Samozřejmě

by se mohl vyjádřit vážený ministr JUDr Blažek----- nebo plní jiné závažné úkoly ?? a v jiném zájmovém okrsku ?

0 0
možnosti

petrik1960

3. 8. 2012 18:52
Re: Samozřejmě

k čemu by se měl ozvat ????Že vedoucího skatů osvobodili ? proč sem píší převážně blbci ?

1 0
možnosti

tuneldedek9

3. 8. 2012 16:53
SOUDCE OKRESNÍHO SOUDU BRNO-VENKOV MGR. PETR JIRSA !!!!!!!!!

Soudce Okresního soudu Brno-venkov Mgr. Petr Jirsa

nezapomeňte jeho jméno, ten chtěl poslat člověka bránící děti do krimu !!!!!!!!!!!!!!!!

27 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).