Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Camino.

24. 2. 2012 15:47
Diky, Lukasi.

Projela jsem ted trochu Indonesii, hlavne Javu, ktera je ultra muslimska, lide jsou fajn, ale neni dobre zacinat diskuse o vire. Setkala jsem se se studenty umeni, domnivala jsem se, ze budou vice liberalni...omyl!V

0 0
možnosti

antidepka7

21. 2. 2012 22:56
Vypadá to dobře...

Četl jsem Vaše blogy ještě v době, kdy jste byl upřímně přesvědčen o pravdivosti islámu a říkal jsem si, že by to byla bomba, kdyby se tento člověk obrátil k Ježíši... (Bůh se má k upřímnému upřímně...) Je to teprve začátek... ať Vám Bůh žehná a posiluje Vši víru na každý den.R^R^R^

2 0
možnosti

Politicky korektní lež

21. 2. 2012 22:17
óo

mohameda vyměnil za ježíše....

Víte já mám k islámu respekt. Ale do ČR mi jaksi nezapadá. to že se Čech dá na islám je podivné. ještě podivnější je, když se z něj pak stane křesťan. Křesťanství je původně též cizorodé náboženství a normální člověk tuto berličku nepotřebuje.

0 0
možnosti

antidepka7

21. 2. 2012 23:02
Re: óo

Křesťanství je všeobecně cizorodé každému člověku (protože "všichni zhřešili a nemají Boží slávu" Ř 6, 23) a zároveň všeobecně velice blízké, protože každá lidská bytost touží po Božím přijetí, lásce a pravdě (i když o tom neví).V

2 0
možnosti

katkota

21. 2. 2012 21:37
Ach Lukáši, Lukáši

Tak zase jednou křesťanem? Na jak dlouho? Pokud se nenarodíte z vody a Ducha, je vám to stejně prd platné. A měnit náboženství kvůli konfliktům s lidma ... no comment. Snad jednou pochopíte, že tohle jsou vážné věci a nejen způsob, jak se zviditelnit.

0 0
možnosti

antidepka7

21. 2. 2012 23:05
Re: Ach Lukáši, Lukáši

Právě teď začnou opravdové konflikty...

1 0
možnosti

true-man

21. 2. 2012 9:43
vyznam slova islam

Jinak byc chtel jeste dodat, ze vyznam slova islam neni odvozen od slova salam - mir, jak tady nekdo nize uvedl, ue to vycetl. To je opet ukazka altakijy - vedomeho lhani. V islamu totiz muzete lhat, pokud jde o neverce (rozumej tem, kteri nejsou muslimy.. Jaky to rozdil oproti uceni Jezise. Islam znamena submission - tj. totalni podvoleni se, podrobeni se. Cemu? TOmu co vyzaduje Alah. Nnei pripustna jakakoliv diskuze ci pochybnosti.

1 0
možnosti

true-man

21. 2. 2012 9:39
at Ti Buh zehna Lukasi

Jezis rekl: poznate pravdu a pravda  vas ucini svobodnymi. Lukasi, vitej mezi svobodnymi. Dnes uz vis, ze nemusis praktikovat altakiju ani jihad aby ses zalibil Bohu. Nemusis prolit svoji krev za Alaha, jehoz jmena jsou i Great Deceiver, tj. velky podvodnik, abys zachranil sam sebe a aby ses primlouval za sve blizke u Allaha. Dnes uz vis, ze to byl sam Bozi Syn, ktery prolil svoji krev za Tebe, abys mel zivot, a mel ho v hojnosti. Jedine Jezis byl schopen zastupne obeti, protoze jedine on naplnil Zakon, a tak umiral za Tebe jakok beranek bez vady - bez hrichu. Dnes uz vis, ze nejvetsi prikazani je miluj sveho Boha z celeho srdce, z cele duse, ze vsech sil svych - a miluj sveho blizniho jako sebe sameho, a tam spada i miluj sve nepratele. Buh Abrahamuv, Izakuv a Jakobuv je jiny, nebot On miluje i hrisniky, jinak by neposlal i pro ne sveho Syna. Allah nemiluje nikoho, a ty co v nej neveri, ty nema rad.

At Ti Buh zehna Lukasi.

P.S. http://www.jinacirkev.cz

2 0
možnosti

Vladimír Škopek

19. 2. 2012 16:33
No to to trvalo...

...ale o to je to milejší. Gratuluju a vítejte zpět.;-)

2 0
možnosti

osvobozeni

18. 2. 2012 8:14
Well done!!!

No pane kolego, nemám slov. Ona procitnutí jsou občas bolestná. Ale je dobře vědět, že ne všichni mají totálně vymyté mozky, a že naděje existuje. Chce to jen informovat, informovat a znovu .... informovat!!!

Přeji úspěšný a přínosný život.

Mimochodem, dnes jsem nalezl toto (doufám, že jsem to přeložil dobře, anglicky hovořím stejně jako česky, ale nejsem si jist překladem z Urdu do angličtiny)

... "Islám" je odvozeno od slova "Salám", což znamená mír. Jeho základy učí ustavit mír ve společnosti. Tedy každý muslim by měl být fundamentalistou – následovat základ svého náboženství – mír. Měl by být teroristou pouze vůči záporným prvkům společnosti aby pomohl ustavit mír a spravedlnost" ....

Tolik z oficiální stránky o islámu, kde na otázku terorizmu odpovícá Dr. Zakir Naik - islámský »mluvčí« zakladatel Islámské výzkumné nadace (která vlastní televizní stanici "Míru") se sídlem v Dubaji.

4 0
možnosti

překladatel do reality

16. 2. 2012 14:32
Ač budu znít trochu jako poručík Dub...

... tak nějak jsem to čekal už před půl rokem, ne-li dříve :) Protože to, co jste kritizoval byl ten SKUTEČNÝ islám, nikoli nějaká z řetězu utržená verze a musel jste to tedy vědět. Lidská psychika se potřebuje sama před sebou se zásadní změnou pohledu na svět vyrovnat, a to chce čas - takže to v člověku dozrává, až jednou i ta racionální část mozku řekne: "Tohle vlastně už je pro mě mrtvé".

2 0
možnosti

člověk z novinek

16. 2. 2012 13:32
Nebojte se!

Jedno z nejčastějších biblických slovních spojení je: "Nebojte se!"

Děkuji Lukáši Lhoťanovi za slova odvahy a víry.

Biblická slova: "Bůh je láska ... Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy. Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy. Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá. Láska nikdy nezanikne. Proroctví – to pomine; jazyky – ty ustanou; poznání – to bude překonáno."

3 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).