Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ladislav Jílek

1. 1. 2012 20:53
Je to horší

a sice tím, že i mezi Evropany se najdou jedinci naklonění terorizmu: Mezi pachateli několika teroristických útoků byli i Evropané, kteří přestoupili na islám, poněvadž je přitahoval právě terorizmus. Něco podobného je i Breivik v Norsku.

Na islám přstupuje ročně několik tisíc Evropanů, jen v Německu to je kolem 5000 převážně mladých lidí ročně. Asi polovina jsou dívky, které se chtějí provdat za imigranta, druhou polovinu tvoří zájemci, které islám přitahuje z nejrůznějších důvodů.

0 0
možnosti

cara al sol

1. 1. 2012 22:04
Re: Je to horší

Terorismus ale není to nejhorší, co radikální islám přináší. Ano, lidských životů je škoda, ale pokud se soustředíme pouze na ty oběti, staneme se ovcemi, které ztratily schopnost a ochotu bojovat. Islám boří to, co dělá Evropu Evropou a to tezi, že i transcendentní věci lze vykládat rozumem, vědomí, že žádná kniha nepodává doslovný a věčný výklad vesmíru a oddělení víry od státní správy. To, že Evropané přecházejí na islám, je zčásti důsledek toho, že Evropa ztratila svou víru a řád. Na druhou stranu konverze k jiné víře je věc, která tu byla odjakživa a není to věc, která je hrozivá per se. Horší je, když jsou ty konverze jednosměrné (resp. když je tempo přibývání muslimů konverzí větší, než jejich úbytek konverzí jiným směrem a zejména skutečnost, že islám se k odpadlíkům chová tak, že jim jde o život.

0 0
možnosti

jsoud

1. 1. 2012 20:23
Proč se muslimové neintegrují do Evropy?

To bude určitě tím, že jejich vára na ně má stále velký vliv. Pokud by křesťané byli tak poctiví věřící, tak zde ještě máme hony na čarodějnice. A kniky by se pálili na hranicích.

Asi by do Evropy neměli integrovat takové muslimy, kteří nechtějí uznávat místní zvyklosti a zákony. Ti jsou ještě vývojově ve středověku a zde již doba středověku skončila.

0 0
možnosti

cara al sol

2. 1. 2012 1:01
Re: Proč se muslimové neintegrují do Evropy?

Hony na čarodějnice v katolické části Evropy zatrhnul sám papež. Problém islámu je mimo jiné v tom, že žádného papeže nemá a každý druhý muslim, kterému trochu roste plnovous, vydává vlastní fatwy a kdejaký jouda s menším plnovousem se jimi pak řídí.

1 0
možnosti

Béda47

1. 1. 2012 19:33
to jsou věci

Když někdo řekne- cituji " ortodoxní islám je nereformovatelný a dlouhodobě nepřizpůsobitelný evropským podmínkám", tak mu nemohu nic věřit. Když je něco ortodoxní -tak je jasné, že se nic měnit nebude. Ale v Islámu je mnoho směrů, které se nepovažují za ortodoxní, a tak je naděje vývoje velmi dobrá. Autora moc nechápu, co vlastně studujeV.

0 0
možnosti

Martin Kavka

1. 1. 2012 19:50
Re: to jsou věci

Autora chápu, sice moc nestuduje, ale islam poznal zevnitř. V islamu, je většina směrů co jsou ortodoxní, ovšem nikoli dle našeho chápaní ortodoxie, ale dle islámské analogie. A to jsou i ty směry liberální, ale k tomu Lukáš zatím nedospěl

0 0
možnosti

Camino.

1. 1. 2012 18:56
A nemusime verit na zadne mirove flotily :-)))

http://www.carolineglick.com/e/2010/.../we-con-the-world---the-gaza-fl.ph...

Preji Vam klidnu rok, bez nebezpeci, ze Vas nejaky krveziznivy z mesity posle to luftuR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).