Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PPetr

28. 9. 2011 11:45
Za článek karma, souhrn je to hezký - jen dodatek

Míra tolerance islámu k jinověrcům je v nepřímé úměře k síle islámu v daném prostoru. Jakmile má islám navrch, tolerance vymizí. Ano, jedná se o celkem přirozený lidský přístup k druhým, ale islám má k intoleranci posvěcení shůry dané Koránem + hadithy. Křesťané si své nekřesťanské výstřelky obhájí jen obtížně.

1 0
možnosti

PPetr

28. 9. 2011 11:47
Re: Za článek karma, souhrn je to hezký - jen dodatek /pokr.

Slova Ježíše:

Matouš 5:44 Já však vám pravím: Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují,

Slova proroka Mohameda:

"Bylo mi přikázáno bojovat proti lidem, dokud nebudou svědčit není božstva kromě Boha a Mohamed je Alláhovým poslem a budou vykonávat modlitby a dávat zakat a když to budou činit tak uchrání svou krev a majetek přede mnou, kromě toho co od nich vyžaduje islám a budou souzení Alláhem vznešeným.“

(Sestavil imám Jahja al-Nawawí - vydala Islámská nadace v Brně 2008, výrok 8, strana 7)

0 0
možnosti

certik_bertik

28. 9. 2011 11:06
tak

říká se sice že muslimové uznávají předešlé proroky včetně Ježíše, ale ono to tak úplně není, že? Muslimové tvrdí že jediný skutečný prorok byl Mohamed a ti ostatní byli jen takoví malí šmudlové, které pohltila lidská tvořivost

0 0
možnosti

Niktor

28. 9. 2011 12:37
Re: tak

Nop, muslimové netvrdí, že Mohammed byl jediným skutečným prorokem a ostatní byly jen šmudlové (ostatně je to podle islámu Ježíš a ne Mohammed, kdo se v předvečer soudného dne vrátí na Zem, aby porazil Dadždžála), ale Mohammed byl prorokem posledním, přinesl konečné zjevení a jeho působení je nejpodrobněji zdokumentováno, proto má výsadní postavení.

0 0
možnosti

VSG001

28. 9. 2011 10:45
tvrdit,

že křesťanství je islámskou herezí, má asi takovou logiku jako tvrzení, že Přemysl Oráč byl první český prezident.

1 0
možnosti

Niktor

28. 9. 2011 12:49
Re: tvrdit,

Oni ale muslimové ve skutečnosti tvrdí něco jiného (pojem "hereze" islám ostatně ani dlouho neznal). Totiž že křesťanství je jakousi starší a méně dokonalou verzí islámu, navíc postupem času zkreslenou lidmi. Podle islámu Bůh zjevil lidem tyto knihy: Tóru, Žalmy, Evangelium a Korán - ten také postupné zjevení završil a jako jediný se dochoval v autentické, nezměněné podobě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).