Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

1. 8. 2011 13:25
Každé náboženství

je zneužito proti lidem. ;-(

0 0
možnosti
H

habit-.!..

24. 7. 2011 23:04
... ano, Alláh má k člověku hodně blízko...

... občas popírá sám sebe, občas neví, co říkal včera, nechá se lehko ukecat -  škoda že ho Mohamed přesvědčil, že padesát denních modliteb je moc, dneska nemuseli být s islámem žádné problémy...

0 0
možnosti

Johny_S

24. 7. 2011 2:59
Pane Lhoťane, celkem vám držím palce.

Ale musíte si uvědomit jednu věc: vy jste Evropan a vytvořil jste si pohled na islám odpovídající evropské kultuře. Oni jsou autentičtí přištěhovalci z islámského světa, takže to prostě vidí jinak. Tito lidé jsou také potenciálně nebezpeční, vy ne. Čili nejde ani tak o islám, ale spíše o kulturu.

0 0
možnosti
M

maxas

24. 7. 2011 0:21
Muslimských sekt a skupin je mnoho,

ale Korán jenom jeden. Netřeba ho číst a už vůbe ne pitvat a vykládat. Stačí vědět, že za 1500 let nedoznal změny a tím pádem je Islám nereformovatelný. Alespoň prozatím. Nejnebezpečnějším ( pro Evropu, ale i svět) je neregulovatelnost islámské porodnosti. Rád bych se mýlil, ale mám za to, že jedinou povolenou antikoncepcí je v islámských společenstvích délka kojení, kdy jak známo nemůže žena znovu otěhotnět. Drakonické tresty za provedený potrat jsou známé dosti. Islámská porodnost se blíží 7, což znamená, že současné 2 miliardy muslimů se asi za 20 le rozmnoží na 4 miliardy a za dalších 20 let na 8 mld atd. Příště namísto medování o islámské různorodost napište něco o způsobech a možnostech regulace jejich porodnosti. Tam je jádro pudla a hlavní islámská hrozba!!!

0 0
možnosti

Johny_S

24. 7. 2011 3:00
Re: Muslimských sekt a skupin je mnoho,

To není argument, že se Korán 1500 let nezměnil - Bible se nezměnila už od 4. století. Ale s tou porodností máš pravdu.

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

23. 7. 2011 23:07
problem je, ze kazdy fanatik se snazi to sve nabozenstvi

udelat lepsim nez ve skutecnosti je. Faktem vsak je, ze nelze rict ze cast nabozenstvi je dobra a cast zla. Teoreticky to sice lze, ale v praxi to nejde oddelit, protoze lidi. Tecka.

A jelikoz je islam to nejhorsi nabozenstvi jake na nasi planete existuje a je neustalou stupnujici hrozbou, je nutne ho zakazat a znicit.

0 0
možnosti
R

rudaz

23. 7. 2011 23:27
Re: problem je, ze kazdy fanatik se snazi to sve nabozenstvi

Víra bez lásky činí fanatickým....R^V

0 0
možnosti
B

boudak123

23. 7. 2011 22:44
Souhlasím

dle mého názoru teměř všechny duchovní směry vznikly na základě vize, vidění něčeho nepochopitleného a přitom smysluplného.

 Co se islámu týče jde především o velice přátelské náboženství s pevnějšími morálními zásadami již v dobách svého vzniku...  Pokud porovnáme chování křižáku ve Svaté zemi při křižových výpravách a obráncu včele se Saladinem, tak  "fair-play" byla spíše na jejich straně.  Co se týče zacházení se zajatci a úctě k posvatným místům jiných náboženství například v Jeruzálemě.  Muslimové křesťanství a judajismus uznávali, né tak ve13. stol evropani Islám :). Nedivím se, pokud USA a Nato vede další křižovou výpravu, že je to netěší...   To ,ak se, po většinou, díváme na islám je nepochopením jejich způsobu života přes mediální filtr západu...   :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).