Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ta, která nejsem

22. 12. 2010 13:59
A nemohli by se integrovat jinde?

Třeba v Saudské Arábii?

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

23. 12. 2010 1:09
Re: A nemohli by se integrovat jinde?

Výborná připomínka, nezbývá, nežli s Vámi souhlasit. Ten plíživý nástup islamismu do ČR je třeba včas překazit, je příliš nebezpečný. Ostatně to můžeme pozorovat už i v západních zemích.

;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti

Kolokol

22. 12. 2010 12:53
Nějak té integraci nerozumím

Integrace znamená, že se z velké části vzdám čehosi původního a přijmu převážnou část toho nového.

Ad absurdum, integrace bigotního katolíka do komunity nudistů prostě znamená, že přestanu být bigotním katolíkem a svléknu se do naha. Tečka.  Rozhodně to neznamená, že na mě začnou brát ohled  a "trochu" se obléknou, abych se snad neurazil. Totéž prostě očekávám od muslimů. Chci žít v Evrope, tedy to znamená, že  pravidla uspořádání společnosti jsou nadřazena mé víře.

0 0
možnosti

nediskuter

22. 12. 2010 12:06
Banda supů

Přečetl jsem si pár článků o islámu a muslimech tady na webu a je zajímavé, že z velké většiny se do diskuzí pouští pořád ty samé osoby.

Co ve vás dříme za nenávist a strach, že máte pořád ty samé urážlivé připomínky na osoby jiného přesvědčení? Opravdu na tom nemůžete být moc dobře, když sedíte u netu a čekáte kde se objeví zas nějaký článek o islámu. To je potom asi doma radost, že si zas přiložíte polínko a do někoho si kopnete co? Zejména firmy jako čarovná rybí mlátička,seržant jakýsi, komanč atd. jsou opravdu zajímavým studijním materiálem, který by možná vystačil na diplomovou práci o omezenosti.

0 0
možnosti

Pavel Skeptik III

22. 12. 2010 12:39
Re: Banda supů

....se taky hlásím! A strašně mne mrzí, že jste si mojí NENÁVISTI, TUPOSTI, ZAOSTALOSTI A ISLÁÁÁÁÁMOFÓÓÓÓBIE  nevšimnul! Budu muset přitvrdit!!!!;-€

0 0
možnosti

laduk

22. 12. 2010 10:08
Manipulace a lži

Proč muslim mluví o svobodě slova, když v muslimských zemí nic takového neznají a ani to nepotřebují? Svoboda je atributem nemuslimských zemí. Tato země není pro muslimy vhodná ...

0 0
možnosti

Lobo - obchodník s mozky

22. 12. 2010 9:59
Dezintegrace

To je ten správný termínR^

0 0
možnosti

gogol_jl

22. 12. 2010 9:46
Doporucuji zacit diskuzi o PROTIUSTAVNOSTI Koranu

Soucasti Ustavy je i Deklarace lidskych prav, kterou Koran porusuje. Pak tu mame zakon o Nasili proti skupine obyvatel .. atp.

0 0
možnosti

Sergeant survived

22. 12. 2010 9:01
Dejte s tím už pokoj

To je pořád samý dialog a dialog. Copak tady někdo o muslimy stojí? Muslimské přistěhovalce tu nikdo nechce, tak proč řešíme jejich integraci.

V Evropě se už o muslimská kamna šeredně popálili, někde víc, někde míň. Někomu se udělaly puchejře, někdo si už uškvařil celou ruku, a my teď budeme zkoumat, jestli to náhodou nepřestane pálit.

A co to je za nesmyslné srovnávání s Amerikou, "američtí" muslimové už dávno prokázali, že se od těch "evropských" nijak neliší.

0 0
možnosti

me neprevychovate komanci /19

22. 12. 2010 7:49
ono to vypada,jao bychom tu nejake machomety potrebovali

a ted uz jenom "vymyslet" jak tu jejich agresivni a nepratelskou ideologii skloubit s demokracii. A to presto, ze takova diskuze by se hodila mozna tak pred 15 lety, ale ne dnes, kdy mame nescetne hmatatelnych dukazu o tom, ze islam je neslucitelny s demokracii a svobodou. Islam je vlastne neslucitelny s nicim, co neni islamske.

V zap Evrope dnes marne spekuluji, jak se z problemu spojenych s islamem dostat. Z velkych problemu. A tady se spekuluje o integraci muslimu u nas? Lhotane, ty musis byt blazen!

0 0
možnosti

me neprevychovate komanci /19

22. 12. 2010 7:55
Re: ono to vypada,jao bychom tu nejake machomety potrebovali

mimochodem Jochovi bych i pres puvodni dobry dojem neveril ani slovo...Joch rozhodne neni ten pravy..

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

22. 12. 2010 7:26
Mě by zajímal článek

o celosvětovém problému s integrací budhistů. Tam nás bota tlačí.;-D

0 0
možnosti

Pavel Skeptik III

22. 12. 2010 12:42
Re: Mě by zajímal článek

..a co zahrádkáři ;-D

0 0
možnosti

Lino Inventura

22. 12. 2010 7:21
Stůjme nohama na zemi

Muslimové ve společnosti vzešlé z křesťanství se nikdy neintegrují, to je iluze. Z historie známe spíše ozbrojené pokusy muslimů o ovládnutí Evropy. Od dob Kara Mustafy a bitvy o Vídeň se nezměnila strategie-tedy čeho chci dosáhnout- ale pouze taktika- tedy jakým způsobem toho chci dosáhnout. A tou taktikou je využít našeho liberalismu a naší naivity, což jsou dvě základní slabiny současné "západní" civilizace. Osobně jsem co do dalšího vývoje velmi skeptický, výrazně vyšší porodnost muslimské komunity v Evropě a tzv. politická korektnost způsobí, že naši vnuci budou povinně vyznávat islám a katedrála Sv. Víta se přestaví na mešitu, tak jako se např. Sofiina katedrála v Nikósii stala Selimovou mešitou...:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).