Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Byli jsme srabi a budeme srabi? Aneb antizemanovci jsou výsledek Mnichova 1938

Budeme dalších 300 let jen národem ohnutých zad, přetvářky a vyčkávání na to, ke komu se přikloní vítězství? Ano, tak naši budoucnost popsal známy nacisticky kolaborant Emanuel Moravec a děkujme za to tomu slavnému Západu.

Když jsem sledoval divadlo organizované odpůrci prezidenta Zemana v Praze, tak jsem měl v ústech hořkou chuť. To antizemanovské šílenství mi spíše připomnělo fanatismus lidu z doby 50 let 20 století. A vlastně mne to ani nepřekvapuje, když i mnohé slogany takzvaných Havlistů připomínají komunistické slogany. Například proslavený slogan z portrétu Havla na Václaváku - „Havel navždy“. Podobně tam visel kdysi i idol komunistů Gottwald:

Ale zpět k tématu. V díle české století je velice dobře sehraná scénka rozhovoru Emanuela Moravce s Eduardem Benešem. Beneš říká: Co chcete dělat, když velmoci rozhodnou o vás bez vás a o kousek dále říká, že nepovede národ na jatka kvůli prázdnému hrdinství. Emanuel Moravec Benešovi odpovídá, že „armáda je tady od toho, aby ukázala lidem, kteří se na to nehodí, že umírání za vyšší princip má smysl.“ Beneš odpovídá, že smysl má život.

Doporučuji zhlédnout celou scénku. Je to opravdu velice poučné. V kontextu naších dalších dějin po Mnichovu 1938 se ukazuje, že národ stejně šel na jatka války, byť Beneš tvrdil, že ho toho chce uchránit a národ na ty jatka šel dobrovolně. Statisíce naších předků odmítli akceptovat rozhodnutí politické elity republik a bojovaly s Němci.

Jenže další statisíce naších předku si vzaly z chování naších politiků příklad a rozhodli se, že je jedno pod kým žijeme a čemu sloužíme, hlavně, když si zachováme život. A právě možná z toho vychází trauma, které je s námi stále přítomno i v dnešní době. 

Ty transparenty Jsme Západ, které měli antizemanovci v pátek v Praze totiž možná víc než odpor k Zemanovi vyjadřují podvědomou touhu být papežštější než papež, protože už jednou nás Západ zradil a obětoval svým zájmům. Antizemanovi si asi myslí, že když budeme poslušnými lokají Bruselu a Berlína, tak si tím zaslouží, že je Západ již nikdy neopustí. Jenže ono to vlastně nebylo poprvé v roce 1938, kdy nás Západ opustil. Málokdo asi ví, že naší bratři a sousedé poláci zachránili Západ před muslimy v bitvě u Vídně a jak se jim Západ odvděčil? Jakmile je nepotřeboval, tak si je rozdělil s Ruskem v tzv. Trojím dělení Polska 1772.

Spoléhat se tedy na to, že když bude Česká republika poslušným lokajem Bruselu a Berlína, že to bude té správné chování a západ nás již nikdy neopustí je nejen velice podobné reakci Emanuela Moravce na Mnichov 1938, kdy si i on myslel, že jediným řešením je poslušnost Německu, ale zároveň je to přesně ten stav národní duše, který kolaborant Emanuel Moravec popsal, ohnuté záda, prospěchářství a pod.

Ovšem nebuďme naivní. I chováni prezidenta Zemana by se dalo vyložit traumatem Mnichova 1938, kdy jediný sovětský Východ byl ochoten jít do války na naši straně. Opomíňme teď jeho zištné důvody, ale byl alespoň ve veřejně deklarované rovině jediný velmocenský režim - stalinistický Sovětský svaz, kdo byl ochoten jít do války kvůli nám. Z toho asi vychází i filozofie prezidenta Zemana.

Jak tedy z této zapeklité situace ven? Náš národ by měl zahodit mnichovský komplex, ten Komplex méněcennosti, a místo sebemrskačství a ohnutých zad se opět stát národem lva a orlice, který bude ochoten bránit své zájmy a ne být lokajem Bruselu, Berlína či Kremlu. Mějme korektní vztahy se všemi a budujme svou svobodnou a nezávislou vlast.

Jistě v globalizovaném světě je potřeba vytvářet větší mocenské celky, ale to dokážeme udělat lépe v svobodné konfederaci s Polskem, Slovenskem či Maďarskem, než ve stále více nedemokratické totalitní Evropské unií. V jistém smyslu nadešel možná čas na obnovu Rakousko-Uherska, ale ne na principu despotické monarchie, ale na principu rovnostářské konfederace středoevropských republik, která by zaplnila vakům po dnes se již hroutící EU.

Pokud to neuděláme a rázné nebudeme bojovat za naši svobodu, za narovnání páteře našeho národa, tak náš národ bude dále zahnívat, tak jak dále zahnívá EU, a jednoho dne možná i zanikne pod náporem dravých národů stěhujících se do Evropy z Afriky a islámského světa.

Emanuel Moravec po konverzi k ideologií budování nové jednotné Evropy pod vedením Německa

 

 

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 1.11.2016 10:00 | karma článku: 37,42 | přečteno: 1878x
  • Další články autora

Lukáš Lhoťan

Alternativní verze historie aneb jak StB předala Československo neomarxistům v Bruselu ...

Když si již uvědomělí soudruzi z StB uvědomili, že stávající komunistický systém již nemá šanci existovat, tak se spojili s marxistickými extremisty, kteří byli extrém i na komunisty, a odstartovali tzv. Sametovou revoluci 17.11.

30.11.2017 v 19:28 | Karma: 16,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Halík odsoudil nenávist k ďáblu ...

Jste křesťan a odmítáte Satana? Tak Tomáš Halík Vám nepodá svaté přijímání! Vyplývá to z jeho kázání v Litomyšli, který zveřejnil Christnet.eu A je to opravdu šokující.

9.7.2017 v 21:50 | Karma: 26,17 | Přečteno: 1827x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Jak čeští muslimové lžou o těch, kteří poznají o čem je islám a začnou před ním varovat

Když jsem v roce 2010 začal veřejně pod svým pravým jménem upozorňovat na nebezpečí islamizace a islámského extremismu, tak jsem musel čelit i promyšlené kampani českých islamistů vůči své osobě. Jedním z bodu bylo i očerňování.

25.6.2017 v 17:06 | Karma: 20,89 | Přečteno: 1887x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Diplomat republiky Kongo: Z Afriky prchá hlavně spodina společnosti ...

V naších mediích se nás někteří novináři a aktivisté snaží přesvědčovat, že se nemáme bránit masové imigraci do Evropy, protože je to přínosné a obohacující. A když to přeženu, tak každý druhý uprchlík je podle nich jaderný fyzik

11.4.2017 v 18:53 | Karma: 27,80 | Přečteno: 1437x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Uprchlíci znásilňují a politici nic na své politice tolerance ilegalní imigrace nemění

Proč pro dnešní vládnoucí evropské politiky má větší cenu nechat na svobodě žadatele o azyl a ilegální imigranty, než chránit životy a bezpečí obyvatel Evropy? Opět slyšíme jak ilegální imigranti v Evropě vraždí a znásilňují ...

10.4.2017 v 19:27 | Karma: 40,85 | Přečteno: 1999x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).