Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bývalý vysoce postavený izraelský důstojník ostře kritizoval EU a NATO

Jeden z bývalých vysokých představitelů jedné z izraelských tajných služeb Jakov Kedmi v rozhovoru řekl, že vůdcové Ruska pochopili, že tzv. Studená válka nebyla ukončena, ale EU a NATO v ní dále proti Rusku pokračují.

Izraelská internetová televize v ruštině ITONTV vysílala rozhovor s Kedmim zde.

Kedmi doporučuje všem, aby si přečetli slova sjednotitele Německa Bismarka, který prosil, zapřísahal, aby Němci nebyli nepřáteli Ruska, ale naopak s ním hledali spojenectví. Dokud se Němci rady Bismarka drželi, tak jim bylo dobře. Ale jakmile Bismarkovou radu porušili přišla katastrofa. Přišla jedna katastrofa (tzv. 1. světová válka), přišla druha katastrofa (tzv. 2. světová válka) a teď směřují Němci k třetí katastrofě. Asi jsou masochisté konstatuje Kadmi.

Kadmi se také velmi posměšně vyjádřil o současné vlně rusofobie a pitinomanie v Evropě. Podle jeho názorů je jediným cílem chrastění zbraněmi NATO a demonizaci Ruska snaha zajistit pokračující peníze pro určité struktury v politice a vojenství, kdy jim hrozí s koncem NATO, že budou bez peněz.

Naopak Kadmi se ptá co vlastně dělají ti velcí protiruští bojovníci a sjednotitelé Evropy pro své občany? Jako příklad dává Lotyšsko a tvrdí, že třetina obyvatel Lotyšska se vystěhovala do zahraničí. A co jejich vládnoucí vrstva říká obyvatelům? Hledá vnějšího nepřítele (tj. Rusko). Podobně to je dle Kadmiho i na Ukrajině a v Litvě. Podle Kadmiho čím více se ukazuje, že pod vedením současných elit těchto zemí se ekonomický ráj pro prostého občana nekoná, tak tím více se musí strašit Ruskem.

Jak říká posměšně Kadmi, tak Ukrajina je na tom tak špatně, že již nemají v Kijevě ani krajkované kalhotky a přitom obyvatelům slibovali ráj na zemi. V Bulharsku či v pobaltí již není prakticky zemědělská výroba. Proč ptá se Kadmi? V Lotyšsku skončil průmysl, přitom za Sovětu bylo Lotyšsko nejprůmyslovější oblastí SSSR. Proč ptá se opět Kadmi.

Přitom lidé z pobaltí jezdí dělat špinavou práci do Anglie, služky do Irska a prostitutky všem, říká Kadmi. Ale politické reprezentace pobaltí pořád hovoří o nutnosti bránit se Rusku. A to je dle jeho názoru základem veškeré politiky, kdy prezentují, že nezávislé pobaltské státy musí ochránit Evropu před hordami Mongolů a Tatarů označujících se za Rusy v čele s novým Čingischánem (tj. Putinem). 

Jak zdůrazňuje Kadmi musí současní evropští politici strašit Ruskem a Putinem, protože jinak nedokáži vysvětlit výdaje, rozkrádáni a ničení za posledních 20 let. Pro současné evropské politiky je tedy jediná volba, nenávist proti Rusku jako zástěrka jejich neschopnosti postarat se o vlastni občany a jako omluva pro enormní výdaje a zhoršující se ekonomickou situaci a životní úroveň. Bavíme se samozřejmě o reálné životní úrovní, ne té propagandisticky propagované v naších mediích, kterou většina obyvatel nemá ...

Kadmi se také má ptát co si asi má myslet Rusko, když vidí na svých hranicích britské, americké a německé vojáky? Jasně, že to vidí jako bezpečnostní hrozbu pro sebe. Na otázku moderátora ohledně ekonomické situace Kadmi odpověděl, že první povinnosti státu je zajistit národů bezpečí až poté ekonomiku. Rusko má podle Kadmiho dobrou bilanční strategií dosáhnout takového stavu, aby bylo Rusko schopné zajistit svému národu bezpečí a není cílem Ruska soupeřit ve vojenské nadvlád nad USA. Proto Rusko stojí výroba jednoho kusu vojenské techniky zhruba 5 až 7 krát méně, než podobný typ v USA.

V závěru rozhovoru Kadmi říká, že budoucnost případného válečného konfliktu globálních rozměrů závisí na šedé kůře mozkové amerických prezidentů a její kvalitě. Poukazuje na příklad Kennedyho, který nešel do války i přes nátlak ze strany americké armády a pak dává jako odstrašující příklad Bushe juniora a Obamu s Clintonovou, kteří zničili Irák a Libyi a zaseli tam utrpení prostých lidí.

Jak jsme se mohl přesvědčit, tak se dnes v Izraeli může svobodně říci názor, aniž by byl člověk označen za agenta Kremlu, naopak u bás v Evropě říci takový názor by znamenalo čelit hysterií probruselské lobby, která by Vás hned označila za agenta Kremlu ....

 

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 13.7.2016 10:00 | karma článku: 38,22 | přečteno: 2280x
  • Další články autora

Lukáš Lhoťan

Alternativní verze historie aneb jak StB předala Československo neomarxistům v Bruselu ...

Když si již uvědomělí soudruzi z StB uvědomili, že stávající komunistický systém již nemá šanci existovat, tak se spojili s marxistickými extremisty, kteří byli extrém i na komunisty, a odstartovali tzv. Sametovou revoluci 17.11.

30.11.2017 v 19:28 | Karma: 16,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Halík odsoudil nenávist k ďáblu ...

Jste křesťan a odmítáte Satana? Tak Tomáš Halík Vám nepodá svaté přijímání! Vyplývá to z jeho kázání v Litomyšli, který zveřejnil Christnet.eu A je to opravdu šokující.

9.7.2017 v 21:50 | Karma: 26,17 | Přečteno: 1827x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Jak čeští muslimové lžou o těch, kteří poznají o čem je islám a začnou před ním varovat

Když jsem v roce 2010 začal veřejně pod svým pravým jménem upozorňovat na nebezpečí islamizace a islámského extremismu, tak jsem musel čelit i promyšlené kampani českých islamistů vůči své osobě. Jedním z bodu bylo i očerňování.

25.6.2017 v 17:06 | Karma: 20,89 | Přečteno: 1887x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Diplomat republiky Kongo: Z Afriky prchá hlavně spodina společnosti ...

V naších mediích se nás někteří novináři a aktivisté snaží přesvědčovat, že se nemáme bránit masové imigraci do Evropy, protože je to přínosné a obohacující. A když to přeženu, tak každý druhý uprchlík je podle nich jaderný fyzik

11.4.2017 v 18:53 | Karma: 27,80 | Přečteno: 1437x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Uprchlíci znásilňují a politici nic na své politice tolerance ilegalní imigrace nemění

Proč pro dnešní vládnoucí evropské politiky má větší cenu nechat na svobodě žadatele o azyl a ilegální imigranty, než chránit životy a bezpečí obyvatel Evropy? Opět slyšíme jak ilegální imigranti v Evropě vraždí a znásilňují ...

10.4.2017 v 19:27 | Karma: 40,85 | Přečteno: 1999x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).