Kauza iráčtí uprchlíci aneb poslední se budou smát sluničkáří a multikulturalisté

8. 04. 2016 10:00:00
Obrovskou radost mezi mnoha diskutujícími na internetu vyvolalo prohlášení ministra Chovance, že se ruší pilotní projekt pomoci přesídlení křesťanů z Iráku. Radují se jak sluničkáři, tak odpůrci migrantů.

Jenže ti druzí se nebudou dlouho radovat.

Můžeme si myslet co chceme, z nějakých 89 již přesunutých lidí 25 uteklo do Německa a 8 se rozhodlo vrátit zpět do Iráku. Ano, není to malé číslo, ale vzhledem k okolnostem nejde o nic neobvyklého. Nechci zde spekulovat co vyvolalo zběsilou snahu 25 Iráčanů odejít okamžitě do Německa. U 8 Iráčanů z Brna je to známo, prarodiče nedokáži již přizpůsobit se naším podmínkám a chtějí se vrátit zpět, jejich děti je nechtějí opustit a tak odcházejí s nimi.

Vlastně celou kauzu projektu nadačního fondu Generace 21 v posledních týdnech odstartovala veřejná prohlášení iráckého exmuslima Salmana Hasana (první z 17 března), který vydal několik veřejných prohlášení v nichž obvinil nadační fond Generace 21 z mnoha závažných věcí až zločinů (zdroj). Nadační fond Generace 21 jeho obvinění odmítl a poukázal naopak na lží šířené Salmanem Hasanem a podivné okolnosti kolem jeho osoby (zdroj).

Ať již je pravda kdekoliv, já osobně věřím více nadačnímu fondu Generace 21, tak díky egoistickému selhání skupinky 25 Iráčanů a pod tlakem kombinovaných mediálních útoků ze strany multikulturních aktivistů, jako je Věra Roubalová Kostlánová, tlaku odpůrců imigrantů a mediálních útoků Salmana Hasana došlo k rozhodnuti české vlády pilotní projekt nadačního fondu Generace 21 ukončit. Tedy nedovolit již příjezd zbývajících zhruba 50 iráckých křesťanů.

Byť s útoky Salmana Hasana nesouhlasím, tak chápu jeho motivy. Chtěl své muslimské příbuzné přivést do ČR, ale úřady mu to nedovolily a nadační fond Generace 21 mu odmítl vyplatit vysokou finanční částku bez doložení potřebných dokladů. Nesouhlasím s jeho zlobou, ale chápu její lidskou podstatu.

Chápu také motivy odpůrců imigrantů, kterým je jedno, kdo příchozím imigrantem je, ale prostě zde nikoho cizího nechtějí.

Chápu také sluničkáře a multikulturalisty. Kdyby byl projekt nadačního fondu Generace 21 úspěšný v dostatečné míře, tak by český stát získal možnost jak šalamounsky vyřešit nařízené kvóty na počty imigrantů z Bruselu a ještě k tomu, by to daňového poplatníka prakticky nic nestálo. Protože nadační fond Generace 21 financuje veškerou svou činnost z darů soukromých osob a případně ve velmi malé míře z DOBROVOLNÝCH darů od některých místních obcí. Takže být jejich projekt úspěšný, tak sem levicové neziskovky nedovezou žádného muslimského imigranta, a tedy budoucího voliče levice, ale ještě k tomu přijdou o příjmy ze státního rozpočtu!

A v tom je možná zakopaný celý pes. Jak ukázalo mediální odkopání multikulturní aktivistky Věry Roubalové Kostlánové, tak o to možná jde. Ona totiž v rozhovoru pro Echo24.cz řekla, že „O uprchlíky by se měly starat nevládní organizace, které s tím mají mnohaleté zkušenosti a umí s běženci komunikovat - umí je informovat, znají jejich sociální potřeby a umí je podpořit i respektovat ... Projekt nadace je od začátku špatně založený. Pomoc uprchlíkům by se v první řadě neměla řídit podle toho, jaké jsou víry. Vyčleňovat určitou náboženskou skupinu není v souladu s azylovým zákonem. (Věra Roubalová Kostlánová je ze spolku InBáze, který se věnuje i boji s islamofobií a propaguje zvyky muslimů v české společnosti.)

Takže nakonec se nebude jako poslední smát ani Salman Hasan, ani odpůrci imigrantů, ale budou se smát sluničkáři a multikulturalisté. Protože do ČR budou přicházet imigranti (převážně muslimové) o které se budou tyto neziskovky starat, budou tak levici zajišťovat možné budoucí voliče a budou mít zajištěné příjmy z naších daní.

Inu všichni tři odvedli dobrou práci, ale jen jedni z ni budou mít nakonec prospěch.

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 8.4.2016 10:00 | karma článku: 31.83 | přečteno: 2847x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 20.66 | Přečteno: 498 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 938 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 764 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 854 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2719


Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...