Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Muslimové mají strach jít do veřejné debaty s Lukášem Lhoťanem

Opět se mi potvrdilo, že asi dělám svou práci dobře. Obhájci islámu a islamisté nemohou zkousnout mou efektivně prováděnou práci - odhalování šíření islámského extremismu v ČR. Dokonce nemají ani odvahu jít veřejně do debaty.

Ukázalo mi to vyjednávání o veřejné debatě v Praze. Byl jsem nejprve osloven Mladými demokraty, jestli bych byl ochoten jít do veřejné debaty a hájit tak své stanoviska. Odpověděl jsem, že ano. Že nemám problém jít debatovat jak s obhájci islámu typu orientalisty Ostřanského či politika Strany zelených Šádího Shanaáha, tak i představiteli muslimské obce. Byli jsme nejprve domluveni.

Jenže včera mi z Mladých demokratů napsali, že se moc omlouvají, ale musí mou účast zrušit, protože obhájci islámu i muslimové odmítli jít veřejně diskutovat s mou osobou. Nezarmoutilo mne to. Naopak jsem z toho rád, jen to dokazuje, že mí protivníci nemají protiargumenty a nemohou zpochybňovat to, co říkám, žádnými fakty. Raději „stáhnou ocas mezi nohy“ a hledají záminky proč do debaty se mnou nejít.

Je to vlastně humorné. Jak se opakovaně ukázalo, lidé typu muslima Vladimíra Sáňky, orientalisty Ostřanského či politika muslima Šádího Shanaáha mne pomlouvají a urážejí, kde mohou, ale jakmile mají tyto své postoje obhájit veřejně, tak se leknou a utíkají.

Naopak aby nebyla zpochybňována jejich dogmata, tvrzení a propaganda, dělají vše proto, aby narušili nebo nejlépe úplně zrušili veřejné debaty, v nichž se mám účastnit. Příkladem je i debata na pražském Arcibiskupském gymnáziu před pár měsíci, kterou se pokoušeli zrušit a kde i onen poctivý a čistý politik Strany zelených lhal o muslimském účastníkovi, že je salafista. A to jen proto, aby zabránil veřejné debatě o problému islámu.

Ale chování obhájců islámu a muslimů mne moc nepřekvapuje. Naopak nádherně ho popisuje Alí Síná v tomto článku, který pojednává o tom, jak muslimové vždy obviňují druhé, aby tak ospravedlnili vlastní agresi a podvody.

Důležité upozornění! Mladí demokraté učinili co bylo v jejich silách, aby se debata uskutečnila, ale muslimové jasně řekli, že s Lukášem Lhoťanem nebudou diskutovat. Mladí demokraté mi jasně řekli, že "postoj muslimské obce, a tedy odmítnutí jednat přímo s Vámi nebudou tajit, stejně jako cokoli dalšího". Takže u nich žádný problém v tomto nevidím, jen chci zdůraznit dvě věci:

1. Muslimové se bojí veřejné debaty s Lukášem Lhoťanem.

2. Muslimové si chtějí vynutit takové složení debaty, aby bylo pro ně co nejpříznivější a nebyli tam lidé, co by jim mohli klást nepříjemné dotazy a ptát se na nepříjemná fakta.

Kvůli těmto dvěma bodům jsem napsal i tento blog.

Zástupcům Mladých demokratů jsem odpověděl toto:
Dobrý den,
děkuji moc za Vaši informací a beru ji v potaz. Chápu, že chcete uspořádat veřejnou debatu o tak aktuálním problému, jako je islám. Ale považuji dost za nešťastné, že jste si od muslimů a obhájců islámu nechali vnutit to, kdo bude jejich oponentem. Toto chování z jejich strany je vlastně takové vydírání a určování toho, jak si mohou dělat svou propagandu na Vaší akci a nikdo jim to nemohl ohrozit.

Je to Vaše rozhodnutí, ale nepřijde mi moc demokratické a správné. Osobně bych to učinil tak, že bych jim prostě řekl, že buď přijdou, nebo na jejich místech budou cedulky s informací o tom, že se odmítli debaty zúčastnit. Takhle vlastně opravdu oni určují Vám jak má celá akce vypadat a dost pochybuji, že tam nakonec vystoupí nějaký skutečný oponent, co jim bude klast opravdu důležité, byť kontroverzní otázky.

Ale jak říkám, je to to Vaše věc. Osobně s tím nemám žádný problém, aspoň mi zůstane více času na povinnosti zde na Moravě. Byť mi opravdu přijde toto jejich chování jako ukázka toho, co není demokratické, ale spíše cenzorství a snaha umlčet pro ně nepříjemné fakta a otázky.

S pozdravem Lukáš Lhoťan

 

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 23.9.2015 17:22 | karma článku: 33,43 | přečteno: 1475x
  • Další články autora

Lukáš Lhoťan

Alternativní verze historie aneb jak StB předala Československo neomarxistům v Bruselu ...

Když si již uvědomělí soudruzi z StB uvědomili, že stávající komunistický systém již nemá šanci existovat, tak se spojili s marxistickými extremisty, kteří byli extrém i na komunisty, a odstartovali tzv. Sametovou revoluci 17.11.

30.11.2017 v 19:28 | Karma: 16,28 | Přečteno: 953x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Halík odsoudil nenávist k ďáblu ...

Jste křesťan a odmítáte Satana? Tak Tomáš Halík Vám nepodá svaté přijímání! Vyplývá to z jeho kázání v Litomyšli, který zveřejnil Christnet.eu A je to opravdu šokující.

9.7.2017 v 21:50 | Karma: 26,17 | Přečteno: 1827x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Jak čeští muslimové lžou o těch, kteří poznají o čem je islám a začnou před ním varovat

Když jsem v roce 2010 začal veřejně pod svým pravým jménem upozorňovat na nebezpečí islamizace a islámského extremismu, tak jsem musel čelit i promyšlené kampani českých islamistů vůči své osobě. Jedním z bodu bylo i očerňování.

25.6.2017 v 17:06 | Karma: 20,89 | Přečteno: 1887x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Diplomat republiky Kongo: Z Afriky prchá hlavně spodina společnosti ...

V naších mediích se nás někteří novináři a aktivisté snaží přesvědčovat, že se nemáme bránit masové imigraci do Evropy, protože je to přínosné a obohacující. A když to přeženu, tak každý druhý uprchlík je podle nich jaderný fyzik

11.4.2017 v 18:53 | Karma: 27,80 | Přečteno: 1437x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Uprchlíci znásilňují a politici nic na své politice tolerance ilegalní imigrace nemění

Proč pro dnešní vládnoucí evropské politiky má větší cenu nechat na svobodě žadatele o azyl a ilegální imigranty, než chránit životy a bezpečí obyvatel Evropy? Opět slyšíme jak ilegální imigranti v Evropě vraždí a znásilňují ...

10.4.2017 v 19:27 | Karma: 40,85 | Přečteno: 1999x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V Česku stále chybí vakcíny proti černému kašli. Válek mluví o aktuální situaci

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:36

Přímý přenos V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. Jednou z cest, jak se proti nemoci chránit, je...

Vědce konec Langšádlové mrzí. Obávají se omezení rozpočtu na výzkum

25. dubna 2024  12:33

Demise ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) vědce i vysoké školy...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  12:23

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:20

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).