Islám v Česku - máme se bát teroristických útoků na české cíle?

28. 04. 2014 18:00:59
Skupina českých islamistů sledována českou kontrarozvědkou, veřejně vyzývá ke kampani proti České republice. Máme se bát teroristických útoků na české cíle? Aneb čeští muslimové se asi cítí být opravdu nadřazeni nevěřícím a českým zákonům.


Skupina Cesta k víře pro Česko, The right way 4 Czechia, (původně se jmenovala Sharia4Czech) byla zmíněna Bezpečnostní informační službou ve výroční zprávě 2012 jako potencionální hrozba české společnosti. Tato skupina má úzké vazby přímo na vedení českých mešit a vede kampaně za ospravedlnění islámského práva a islamizace České republiky.

Dnes tato iniciativa na svých facebookových stránkách zveřejnila toto prohlášení:
je naším cílem informace o této údálosti rozšířit i na mezinárodní scéně, s ambasádami, mezinárodními institucemi i jednotlivci
-> je naším cílem pomoci očisit jméno této knihy i zúčastněných osob
-> je naším cílem najít mezinárodní podporu (zejména ze strany muslimů)
-> je naším cílem spolupracovat s občanskými aktivisty a politiky, kteří nám vyjadřují podporu a kritizují jednání policie
-> je naším cílem i nadále pokračovat v islámské osvětě a spolupracovat s těmi institucemi, vzdělávacími zařízeními, spolky, nadacemi a státními orgány, které nemají nic společného s touto policejní razií, nebo ji případně odsuzují

Je tedy otázkou času, kdy se našim hodným českým muslimům podaří dostat informaci o zatčení v českých mešitách do arabských a islámských médií, a tedy i k islámským teroristům, kteří tak rádi dokazují mírumilovnost islámu vypalováním dánských, francouzkých a jiných ambasád a útoky na občany zemí, kde se ještě nebojí svobodně kritizovat islám a jeho násilnou podobu. Jak jsem upozornil již ve své knize Islám a islamismus v České republice, je česká muslimská scéna napojena na mnoho zahraničních kontroverzních a radikalních organizací. Také mnozí její představitelé zastávají radikální názory a podporují terorismus.

Neislámské vlády je nutno upřímně nenávidět, píší muslimové v knize vydané v Česku

Česká policie zadržela v pražských mešitách několik muslimů, kteří neměli oprávnění k pobytu (byli zde nelegálně) a dokonce se vyskytlo minimálně jedno maření úředního výkonu. Do mešity také chodí směnárníci a obchodníci ozbrojení zbraněmi a drogoví distributoři, takže i nasazení zbraní a masivní síly bylo oprávněné.

Podle Islámské nadace v Praze a šéfa Ústředí muslimských obcí v ČR je šíření knihy obsahující islámský extremismus a nenávist vůči nemuslimským vládám asi ok, když sleduji jejich hysterické útoky a výhrůžky na adresu české policie a soudu.

Dnes také islámská nadace vydala toto prohlášení:
Muslimská komunita v České republice je znepokojena policejním zásahem, který se uskutečnil během páteční bohoslužby dne 25. 4. 2014 ve 13.15 hodin v mešitě v ulici Blatská 1491 Praha 9 Kyje a v ulici Politických vězňů 14 Praha 1. Policie České republiky zabránila proběhnutí páteční bohoslužby a nerespektovala posvátné prostředí muslimské komunity. Muslimská menšina chápe policejní razii jako útok nikoli na konkrétní osoby, ale útok na náboženskou skupinu.
Muslimská komunita respektuje rozhodnutí soudu. Stěžuje si však na způsob vykonání, dobu, ve které byla razie provedena a na chování policistů vůči lidem, kteří se přišli do mešity pomodlit.
Muslimská komunita vyzývá státní úřady k prošetření celé policejní akce. Razie tohoto typu nepatří do společnosti, jejichž prvořadým cílem je zaručit svobodu vyznání.
(Zdroj: Tiskové centrum islámské nadace v Praze)

Jak je vidět, českým muslimům asi fakt vadí, že policie během razie zadržela několik osob porušujících české zákony a hodlá je deportovat pryč. Ale čemu se divit, když místopředseda Muslimské obce v Praze a pražský imám Samer Shehadeh káže, že pro muslimy české zákony nic neznamenají?

Samer Shehadeh v přednášce o islámském právu hovoří o bezvýznamnosti českých zákonů pro české muslimy:

Skupina Islám v České republice nechceme již začala upozorňovat na snahu muslimů zastrašit českou policii a soudy kampaní s obrazem britského bojovníka proti nacismu. Podle jejich administrátorů totiž ustupovat islámu a islamofilům je stejné jako ustupovat nacistům:

churchill.jpg

sariazasah.bmp

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 28.4.2014 18:00 | karma článku: 35.80 | přečteno: 3433x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jiří Kačír

V USA je standard jen 10 dní dovolené ročně a ne každá firma nabízí volno o všech svátcích

V posledních letech jsem se několikrát zajímal o možnostech práce v USA. Na toto téma jsem četl řadu názorů a článků, realita pracovních podmínek v této zemi mi trochu vzala iluze.

29.3.2024 v 16:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 30 | Diskuse

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 72 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 18.60 | Přečteno: 257 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.96 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 854 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2719


Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...