Nepropaguješ-li pozitivně islám zemřeš aneb limity svobody?

13. 09. 2012 9:53:40
Američtí diplomaté a možná již desítky jiných lidí umírají jen proto, že židovský aktivista se rozhodl natočit film o zakladateli islámu Mohamedovi. A to věrně podle samotných islámských textů. Samozřejmě, že z pohledu člověka vychovaného v osvícenecké evropské kultuře či křesťanství není takovýto obraz Mohameda moc sympatický.

Obdobně, ale není sympatický ani některým muslimům, kteří jsou zvyklí na pozitivní zobrazováni islámu na západě a zakrýváni jeho negativních stránek a části.

Amatérský film za pár milionu dolarů Innocence of Muslims (Nevinnost muslimů) má údajně zesměšňovat islámského proroka Mohameda a má ho vykreslovat jako člověka, která nedodržoval dohody, zneužíval nezletilé dívenky apod. Záměrně píši má, neboť tento film většina lidi ani neviděla a to už vůbec ne většina muslimové demonstrujících v Egyptě nebo zabíjející americké diplomaty v Libyi.

Zatím jsem ovšem také neslyšel nic o tom, že by bylo ve filmu něco jiného než to co se dá dohledat v arabštině v posvátných islámských textech. O tom, že měl mít Mohamed sex s devítiletou dívenkou, kterou si sám vybral a toužil po ní hovoří několik sbírek výroku Mohameda a jeho součastníku (například Buchari) a podobně Mohamed porušil například dohodu o míru s jedním židovským kmenem, který se mu nechtěl podřídit a Mohamed se souhlasem Alláha židy zákeřně přepadl bez vyhlášení války (píší o tom například jeho životopisci Ibn Hišám a také Ibn Izhak).

A takto bych mohl pokračovat dále. Mnohem zásadnější než to, že karikaturovaný život Mohameda má oporu v islámu a jeho posvátných textech je neuvěřitelná reakce některých západních novinářů, politiků a veřejných osobností.

Jejich reakce mi připomíná reakci propagátoru appeasementu na chováni Nacistů. Najednou je svoboda slova, a krikaturování islámu či Mohameda pomaličku těžkým zločinem a západ se za něj islámu musí omluvit a bránit svobodě slova o problému islámu a zesměšňování islámu.

Jak píše Idnes.cz tak například korespondentka televize BBC v Libyi Rana Jawadová, redaktor televize Sky News Sam Kiley a další se pustili do autora filmu s tím, že neměl vlastně žádné právo film natočit, neboť tím urazil islám. Ano, BBC a západní media celkově opakovaně umožňují zesměšňovat křesťanství, vlastenectví, papeže, obyčejné lidi a tak dále, ale odmítají stejným metrem přistupovat k islámu.

Jsem zvědav jestli naše evropská media a politici zahájí proti muslimům v Egyptě a Libyi stejně silnou kampaň jako proti pravoslavným a ruské vládě v kauze Pussy riot? Asi ne ono křesťané a Rusové jsou přece ti zlí, kdežto islamisté ti dobří.

Jenže na lidi zabíjející americké diplomaty a útočící na americké cíle se vlastně nemůžeme ani zlobit, neboť samotné islámské texty popisují jak Mohamed vysílal atentátníky a vrahy, aby zabíjeli jeho protivníky a kritiky. Například nechal takto zavraždit kojící ženu mezi jejími dětmi a nebo nechal lhát muslimy jednomu takovému odpůrci a díky tomuto lhaní se jim podařilo k němu dostat přes ochranku a zabít ho.

Ano, propagátoři islámu říkají, že muslim nesmi lhát, zabíjet ženy apod. jenže samotné islámské texty dokazuji, že právě toto dělal Mohamed a pokud o tom natočíte film budete to zažívat na vlastní kůži i vy. A přesně takový je vzkaz vrahu Američanů z Libye a útočníku z Egypta:
„Islám je mírumilovný a jestli to zpochybníš, tak tě zabijeme.“

Ukázka z filmu zde:

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 13.9.2012 9:53 | karma článku: 31.60 | přečteno: 1853x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jiří Kačír

V USA je standard jen 10 dní dovolené ročně a ne každá firma nabízí volno o všech svátcích

V posledních letech jsem se několikrát zajímal o možnostech práce v USA. Na toto téma jsem četl řadu názorů a článků, realita pracovních podmínek v této zemi mi trochu vzala iluze.

29.3.2024 v 16:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 30 | Diskuse

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 72 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 18.60 | Přečteno: 257 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.96 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 854 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2719


Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...