Časopis Týden a Adam B. Bartoš: „Kdy odsuneme muslimy?“

Když Adam B. Bartoš napsal pro Eurabia.cz článek o přípravě odsunu muslimů z Evropy  (článek zde) divil jsem se, že všichni to bojovníci proti Bartošovi kvůli Židům mlčí, ale když jsem si přečetl aktuální vydání časopisu Týden překvapilo mně, že i tento časopis zmiňuje možnost střetu mezi Evropany a muslimskými přistěhovalci, byť ve vyhrocené situaci.  

V článku o možných následcích konfliktu USA a Izraele s Iránem se zmiňují i možné dopady na Evropské země. Pro časopis Týden uvedl bezpečnostní analytik Lukáš Visingr, že v případě rozsáhlejšího konfliktu mezi muslimskými zeměmi a USA či Izraelem může dojít i ke konfliktu mezi muslimskými menšinami v Evropě a (zatím) většinovým evropským obyvatelstvem.

Podle českého bezpečnostního analytika mohou představitelé muslimských komunit využít konfliktu k tomu, aby stupňovali své požadavky na Evropany a pokud nebudou požadavky splněny může dojít k vypuknutí povstání muslimů proti Evropanům. Jak řekl Lukáš Visingr časopisu Týden, mohou muslimové tak postupovat stejnou taktikou jako Sudetští Němci v Československu v dobách první Československé republiky.

Pokud by tedy měl Lukáš Visingr pravdu, tak by se mohl naplnit scénář předestřený Adamem B. Bartošem o vysídlení muslimů z Evropy. Sám časopis Týden říká, že konflikt mezi muslimy a Evropany je zatím jen extrémní představou, jenže kolik podobných extrémních představ se později ukázalo být reálnými?

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 12.7.2012 13:14 | karma článku: 26,70 | přečteno: 2182x
  • Další články autora
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).