Úder islamistů v Londýně 2005, kdy v Praze či Brně?

Včera jsme si připomněli tragické útoky z roku 2005 v Londýně. Bohužel i 7 let po jejich spáchání se ukazuje problematičnost boje s islámským extremismem. Příkladem je manželka jednoho z atentátníků, Britka která konvertovala k islámu.

Po spáchání atentátu tato žena tvrdila, že její manžel by to nikdy neudělal. Že islám je náboženství míru a ona s manželem byli vždy proti násilí. V její snaze popřít odpovědnost manžela za smrt desítek lidí ji s vervou "pomáhala" konspirace mnohých muslimů a evropské antisemitské scény, kdy se začalo tvrdit, že za atentáty jsou Židé (rozumějme Mosad) a americké tajné služby. Jenže dnes se ukazuje, že tato britská konvertitka k islámu nejspíše od počátku lhala a dnes i ona se pokouší zabít co nejvíce nevěřících ve jménu islámu.

Podrobnosti v článku "Vdovu po atentátníkovi z londýnského metra hledají kvůli zmařenému útoku" zde.

A zde docházíme k jádru problému, jak bojovat s islámskými teroristy a nebojovat s islámem? Přesněji jak se máme vyhnout ideovému střetu s islámem, když ti co na nás útočí tak činní ve jménu islámu a ne politické ideologie? Tedy ve jménu náboženství a ne politiky?

Sami islámští teroristé a islamisté s ortodoxními muslimy říkají, že vedou ideologickou válku. Jak se tedy může dnešní České republika a Evropa, plná hesel o sekulární politice a odmítání původních tradic naší společnosti, utkat a zvítězit v tomto střetu, který je našimi protivníky vnímán a veden jako ideový střet?

Teroristické útoky z 7 července 2005 jsou ukázkou toho, že tolerance k radikalizačním snahám uvnitř muslimských komunit výměnou za jejich veřejné vystupování jako umírněných a zdržujících se přímých útoků na společnost v níž žijí jsou krátkozraké a kontraproduktivní.

Vždyť Velká Británie také tolerovala a toleruje islámské extremisty výměnou za to, že veřejně nevyzývají k přímým útokům na britské půdě a pár let to fungovalo a pak? Pak se ukázalo, že otupění britské ostražitosti využili islamisté a ortodoxní muslimové k posílení svých pozic a dnes je prakticky nemožné je vymýtit demokratickými prostředky ...

Jak jsem psal již v předchozích článcích, tak dnes již i radikalizace muslimů v Evropě nemá zdroj v Arabsko-islámském světě, ale přichází z vybudovaných center v západní Evropě v rámci Evropské unie a Shengenského prostoru, tedy je těžko omezitelný a hlavně stejně pořád česká média problém buď ignorují nebo bagatelizují.

A tak nám v České republice státem registrovaná muslimská náboženská obec propaguje islámské extremisty a Islámské nadace vydávají extremistickou literaturu. Píše se o tom třeba v knize Islám a islamismus v České republice zde. A moc lidem, politikům, novinářům a odborníkům to příliš nevadí a neznepokojuje je to ...

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 8.7.2012 15:35 | karma článku: 23,14 | přečteno: 1181x