Pane premiére, problémy Izraele má i Evropa a Česká republika

18. 05. 2012 11:24:51
Dnes mi osobně udělal premiér české vlády Petr Nečas radost a potěšil mně slovy, které ukazují, že aspoň někdo z vrcholných politiků této země se nebojí myslet na budoucnost, zastat se našeho nejbližšího spojence a hlavě poukázat na zvětšující se riziko konfliktu s muslimským světem.

V posledních měsících bylo velice málo příležitostí být hrdy na současnou vládu. Člověk měl dojem, že vládu ani přiliž nezajímá co si o ni a jejich krocích myslí česká veřejnost. Dnes je zde možnost být aspoň trochu hrdý kvůli jasnému vyjádřeni a postoji premiéra naši vlády k narůstajícími napětí na Blízkém východě a riziku války státu Izrael s islamizujícími se okolními státy.

Petr Nečas řekl:
"Velmi dobře chápeme, v jaké situaci je Izrael jako malá, demokratická země ve velmi nebezpečném regionu a s velmi nebezpečnými sousedy. Vzpomínáme si na naši situaci ve 30. letech, když mělo malé, demokratické Československo sousedy, kteří ho chtěli zničit nebo zabrat část našeho území." Zdroj.

Petr Nečas dobře ví, že si tímto prohlášením proti sobě popudí jak neonacisty a antisemity, tak část české levice, která prohlubuje spolupráci s islamisty a stát Izrael pro ni představuje ztělesnění toho nejhoršího co může být, společnosti kde židé, muslimové a křesťané žiji relativně v míru a dokáži řešit vzájemné problémy jinak než nastolením tyranie a teroru.

Premiér nepřímo naznačil i další problém, byť si toho plně nemusí být vědom. A to je appeasement současné Evropy vůči radikálnímu islámu a islamismu, díky tomuto appeasement se již dnes ve většině evropských zemích v muslimských komunitách dostali k moci radikální muslimové a ti radikalizuji komunitu takovým směrem, že již brzy budou umírnění muslimové patřit k ohroženým druhům.

A právě o tomto problému by měl s českým premiérem hovořit izraelský premiér. Vždyť podobných antisemitských projevů jako je ten z brněnské mešity nebo demonstrace Muslimské obce před izraelskou ambasádou v Praze, zaznívá mezi muslimy stále více a s rostoucí demografii a propadem porodnosti Evropanů již brzy bude moci Petr Nečas nehovořit o Izraelském problému podobném Československé první republice, ale o našem problému s radikalizovanou muslimskou komunitou podobnou nacismem zfanatizovaným sudetským němcům.
Tajemník Federace židovských obcí v ČR Tomáš Kraus také izraelským mediím řekl, že jediný, kdo se k prohlubování vztahů k Izraeli staví rezervovaně, je podle něj ČSSD, protože někteří její politici jsou ovlivněni Bruselem, píše web Idnes.cz možná by ještě měli dodat, že pro část české levice se stali partnery islamisté a muslimští antisemité, včetně těch co propaguji islamizaci Evropy. Snad se z toho ČSSD brzy vyléčí a začne opět v plné míře hájit občany České republiky, sociálně demokratické ideály a naše demokratické hodnoty.

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 18.5.2012 11:24 | karma článku: 22.02 | přečteno: 1224x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 7.97 | Přečteno: 176 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.84 | Přečteno: 129 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.74 | Přečteno: 339 | Diskuse
Počet článků 854 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2719


Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...