Jsou problém muslimové nebo bankrot Česka?

21. 05. 2011 9:18:23
Se zaujetím jsem si přečetl rozhovor s bankéřem Alešem Michlem v aktuálním vydáni časopisu Reflex. Má otázka v nadpisu tohoto článku sice v rozhovoru nezazněla, ale je logickým vyústěním dnešního vývoje v Evropě. Pokud někomu vadí vzrůstající přistěhovalectví do Evropy a úpadek životní úrovně Evropanů, měl by se nejprve zamyslet na tím, jestli politika současné evropské pravice či levice vede k řešení.

Například u nás v České republice nevidím v současnosti žádnou konstruktivní cestu. Jak správně poznamenává Aleš Michl, zadlužení naši republiky roste třikrát rychleji než naše HDP a většina státu co v posledních 40 letech zbankrotovala měla dluh menší než 60% HDP, což je kriterium Evropské unie. Má také pravdu v tom, že nikdo nemůže hospodařit donekonečna se schodkovým hospodářstvím.

Naše dnešní vláda místo řešení hrozící krize řeší, kde kdo s kým se vytahoval jak má koho koupeného a kdo to tajně nahrával, její fungováni je závisle na tom jak se kdo zrovna vyspí a politika opozice je také jen snahou odstavit od moci druhé a dostat se k ni sami. Ale řešení je pouze opakem proklamaci současné vlády, které by jen vedlo k dalšímu prohloubení krize. Nezapomínejme, že nás do deficitu dovedla jak pravice, tak i levice. Když si vzpomenu jak ČSSD před volbami slibovala kde komu sociální výhody a velké peníze za minimum práce, jen když je bude volit, měl jsem spíše dojem, že jde o uplácení voličů ve velkém.

Česká levice slibuje, že jakmile se dostane k moci, každého kdo vydělá více peněz než „chudina“ co ji volila tvrdě zdaní, takže to jen povede k odlivu schopných, podnikavých lidí a dalšímu úpadku ekonomiky. Proč by měl člověk pracující od rána do večera, celoživotně se vzdělávající a snažící se mít lépe, trestán za to, že dělá něco co druzí ne? Jeden můj evropský známy, mimochodem člen Labour Party, řekl: „V České republice mají socialisté blíže k bolševizmu, než k nám Labour Party“. A bohužel má asi pravdu, protože politiku evropské sociální demokracie mi spíše připomíná část programu ODS.

No a do toho všeho přichází otázka islamizace Evropy. Nejde o to, že islám je stejně silné misijní náboženství, jako křesťanství, ale jde o to, že na jedné straně si již dnes mnozí socialisté stěžují na příliv přistěhovalců a snaží se tak zalíbit evropským voličům. Ale na druhé straně se neštítí, mimo pozornosti veřejnosti, využívat bohaté zdroje arabských šejchu a diktátoru k svému prospěchu.

Jsem přesvědčen, že prvním a největším problémem je opravdu schodkové hospodářství a to jak učíme nově příchozí přistěhovalce, že je lepší byt sociálně závislý na státu než tvrdě pracující. Vidím to i na našem českém postupu integrace migrantů a azylantů, kdy jim stát radši platí sociální dávky a zakazuje pracovat po určitou dobu, než aby je co nejrychleji pustil na pracovní trh. Řeči o tom, že se tak chrání místa pro české dělníky je nesmysl. Spousta mých známých, a kolegů z jiných firem, si stěžuje na neochotu českého člověka dělat tvrdou, špinavou a náročnou práci za kterou jim nemohou dát mnoho peněz a neschopnost státu dovolit legální zaměstnáni cizinců nebo azylantů.

Naše společnost nebude muset čekat na desetiletí růstu radikálního islámu, neboť se zničí sama. To že v západní Evropě vznikly muslimské komunity neschopné života bez štědrého sociálního státu, je důsledek sociální politiky levicových vlád, které z těchto komunit čerpají voliče.

Skutečný duch islámu, je duchem obchodu, podnikáni a dobrovolné sociální solidarity. Bohužel po vlivu komunismu a nacionalistického běsnění předchozích desetiletí v Arabsko-muslimském světě, se z islámu stává spíše obdoba evropského bolševizmu.

Nikoho proto asi ani nepřekvapí, že ti z muslimů co s tímto vývojem nesouhlasí vstupují do evropských stran, odmítajících schodkové hospodářství a propojováni evropské politiky s radikálním islamismem. A tak muslimy najdete jak v CDU-CSU, tak i v Národní frontě Francie Marine Le Penovou. Neboť skutečným problémem nejsou muslimové, ale vývoj evropské politiky. To bychom si měli uvědomit i u nás v České republice. Než zdejší muslimskou komunitu, tvořící zhruba 0,01% z deseti milionu obyvatel, plně ovládnou wahabisté prostřednictvím islámských nadací, tak naše zemně spíše zkrachuje a nastoupí nějaký totalitní revoluční režim.

<!-- počítadlo dluhu začátek http://www.verejnydluh.cz/system/ -->
<iframe src="http://www.verejnydluh.cz/system/dluh2.php" width="200" height="50"style=" border: none;"></iframe>
<!-- počítadlo dluhu konec -->

Autor: Lukáš Lhoťan | sobota 21.5.2011 9:18 | karma článku: 12.85 | přečteno: 1786x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 56 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.58 | Přečteno: 793 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 32.53 | Přečteno: 3020 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 326 | Diskuse
Počet článků 854 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2719


Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...